Ürünler

İnşaat Demiri

İnşaat Demiri, betonarme yapılarda kayma ve çekme gerilmelerini karşılamak amacı ile beton içine konulan, özel şekillendirilmiş çeliğe inşaat demiri denir. Standart olarak 12 metre boyunda üretilir. Yüzeyindeki nervürler soğukta burularak imal edilir. İyi yanı betondan sıyrılarak çıkma olasılığı çok çok düşüktür.

Çesan Demiri

Çesan demir genel olarak çelik hasır olarak bilinmektedir. Genel olarak inşaat sektöründe kullanılmakta olup çektirme ve bırakma yöntemleri kullanılarak dövülüp soğutulmaktadır. Sağlam yapısını kazanmadan önce çesan demir nervürlenmesi işlemine de tabi tutulmaktadır.

NPI Demiri

NPU ve NPI Profil Demir, günümüzde pek çok alanda kullanılan her türden binanın ve çelik konstrüksiyonların içinde bulunan ve birçoğumuzun gördüğü fakat ismini bilmediği demirlerden birisidir.

NPU Demiri

NPU Profil Demir, günümüzde pek çok alanda kullanılan hemen hemen her türden binanın ve çelik konstrüksiyonların içinde bulunan ve birçoğumuzun gördüğü fakat ismini bilmediği demirlerden birisidir. Günümüz yapı ve yedek parça sektörünün gelişmesiyle, bu alanda ihtiyaçlarda da büyük oranda artış görülmüştür. Bu ihtiyaçları karşılamak ve bir nebzede olsa dayanıklılığı, kaliteyi ve iş gücünü hafifletmek amacıyla NPU Profil Demirler üretilmiştir. NPI demirler, NPU demirlerin çift taraflısı olarak da bilinmektedir.

Köşebent Demiri

Köşebent fiyatları, her tüketicinin bütçesine uygunluk göstermektedir. Yapı malzemeleri içinde kullanımı en yaygın ürünlerden biri olan köşebentler, duvar hatlarının daha güzel ve daha estetik bir görünüme ulaşması için özellikle iç dekorasyon alanında sıklıkla kullanılan malzemelerdir. Bu yapı malzemesinin üretilme amacı; özellikle iç dekorasyonda kullanılmasıdır. Alçı ve boya gibi dekorasyon işlemlerinden önce duvar hattının daha belirgin hale getirilmesi için kullanılırlar. Fakat çok amaçlı olarak başka amaçlar doğrultusunda da kullanılabilmektedirler.

Siyah Sac

Slab olarak adlandırılan ve sıvı çeliğin, sürekli döküm yöntemiyle katılaştırılması sonucu meydana gelen, dikdörtgen kesitli yarı ürünün, sıcak haddehanede, sıcak olarak haddelenmesi ile elde edilen ve
kalınlıkları 1,50-2,00 mm aralığında değişen rulo veya sac şeklindeki yassı çeliktir.

Kare / Dikdörtgen Kutu Profil

Kutu profil, dikdörtgen veya kare formlarda, ortası boş, kenarları ise istenen uzunluk ve kalınlıkta üretilebilen, farklı amaçlar doğrultusunda neredeyse her sektörde kullanılan bir yapı malzemesidir. İhtiyaca göre oldukça farklı ebatları mevcuttur. Sanayinin her alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Demir ve alüminyum en yaygın kutu profil malzemesi olsa da, galvaniz ve paslanmaz çelik malzemelerinden de üretilmektedir. Yapısı gereği ortasının boş ve daha hafif olması nedeniyle kutu profiller; profesyonel olmayan, hobi maksatlı projelerde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Dikdörtgen Kutu Profil
Kutu profil, dikdörtgen veya kare formlarda, ortası boş, kenarları ise istenen uzunluk ve kalınlıkta üretilebilen, farklı amaçlar doğrultusunda neredeyse her sektörde kullanılan bir yapı malzemesidir. İhtiyaca göre oldukça farklı ebatları mevcuttur. Sanayinin her alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Demir ve alüminyum en yaygın kutu profil malzemesi olsa da, galvaniz ve paslanmaz çelik malzemelerinden de üretilmektedir. Yapısı gereği ortasının boş ve daha hafif olması nedeniyle kutu profiller; profesyonel olmayan, hobi maksatlı projelerde de sıklıkla tercih edilmektedir.

Siyah Boru

Evler rahatça çalışabilmesi için gaz ve suya ihtiyacı vardır. Gaz yemek pişirmek için ısı ve ateşe verir ve su olmadan yaşayamaz. Siyah Borular evlere bu temel maddeleri taşımak için kullanılırlar, binalar, ve diğer inşaat projeleri iletmek veya onların ihtiyaçlarını tedarik etmek gaz ve su taşımak için. En yaygın olarak kullanılan borularda siyah boru ve galvanizli boru vardır.

Siyah boruları da çelik borular denir ve son kullanıcılara kendi kaynaklarından su ve gaz taşımak için kullanılan. Doğal veya propan gazı kendi arzını iletmek işletmeler ve evlerde tarafından kullanılan boru.

Aynı zamanda ısıtmak için çünkü güçlü direnç yangın yağmurlama sistemleri için kullanılır. Isıtma ve ısı eşanjörleri transfer soğutma suyu da siyah boru kullanımı. Genellikle kaynak veya mekanik kaplinler kullanılarak birleştirilir.

Bu gaz hatları ağırlıklı olarak kullanılır iken, o da onların besleme hatlarına aletleri bağlamak için kullanılır. Boşaltma hatlarında, Isıtma boruları, ve doğal gaz boru, siyah boru kullanılır. Hatta içme suyu taşıyan dışındaki projelerde yerine galvanizli boru kullanılabilir.

Lama Silme Demiri

Lama ve Silme demirler; sıcak ve soğuk haddeleme yöntemi ile üretilir. Son yılların gelişen teknolojisi ile üretimine başlanan mamüllerdir. Ağırlıklı olarak otomotiv ve otomotiv yan sanayi, makina ve imalat sanayi, inşaat ve yapı sektöründe lama ve silme demirler kullanılmaktadır.

Baklavalı Sac

Baklavalı Sac; siyah sacın (Sıcak Haddelenmiş Sac) yüzeyinin haddelenerek desen kabartma işleminin yapılmasıyla elde edilir. Baklava deseni Türkiye’de en çok tercih edilen desenli sac türüdür. Yüzeyindeki baklava desenleri sayesinde sac mukavemeti daha yüksek hale gelir ve sürtünme esnasında saca güç kazandırır. Bunun yanısıra kullanım alanına göre yüzeydeki tutunmayı arttırır. Baklavalı (Desenli) Saclar birçok alanda kullanılır.

Kullanım Alanları

Damper ve treyler, yangın merdiveni imalatı, yükleme rampaları, gemi inşa sanayi (güverte başta olmak üzere yürüme yolları vb), inşaat sektörü (endüstriyel çelik yapılar, merdiven imalatı, yangın merdiveni, çelik basamaklar vb), makina imalat sanayi gibi birçok alanda baklavalı (desenli) saclar tercih edilir.

Kalın Levha Sac

Sıvı halde ki çeliğin devamlı döküm yöntemi ile dondurulması sonucunda meydana gelen dikdörtgen ve kare kesitli ürünün, sıcak haddehanede, sıcak haddelenmesi ile oluşan ve kalınlıkları değişen rulo ve sac şeklinde ki yassı çeliklere denir.
Slab olarak adlandirilan, kalinliklari 12,00-50,00 mm araliginda degisen levha seklindeki yassi çeliklerdir.Genel konstrüksiyon, gemi, basinçli kap üretimi, tarim aletleri, otomotiv endüstrisi ve çesitli boru imalatinda kullanilirlar. Genişlikleri max.3000 mm, Boyları Maks. 15000 mm Üretimin her aşamasında proses ve ürün kontrolleri yapılır.

Trapez Sac

Trapez galvaniz saclar (oluklu saclar), galvanizli tek kat ürünlerin 27/200 formlanmış hali trapez levha olarak adlandırılır.
Boyalı ve de boyasız olarak kullanıma sahip olan trapez sac aynı zamanda değişen kalınlık seçimleri ile de imal edilebilmektedir. Müşterinin kullanım alanı ve ihtiyacına göre hazırlanabilen trapez sac ürünlerinin fiyatları ise istenen özelliklere göre de değişim göstermektedir. Isı yalıtımsız olan tek katlı trapez sac ürünlerin yanı sıra ısı yalıtımı olarak da kullanılmakta olan trapez sac ürünler ürün listemiz içinde yer almaktadır.